На українських АЗС готуються масові нововведення

У 2023 році українська зарядна мережа для електромобілів очікує значний розвиток. Згідно зі словами голови комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса, цього року планується відкриття багатьох швидкісних зарядних станцій на українських АЗС.

Особлива увага буде приділена встановленню понад 50 швидкісних зарядних терміналів на основних автомагістралях. Це значно полегшить поповнення заряду батареї електромобіля під час поїздок, наприклад, з Києва до Львова.

Крім того, планується збільшити кількість зарядних станцій для електротранспорту у міських населених пунктах. Це буде сприяти електрифікації міського громадського транспорту, зокрема, шляхом збільшення кількості електробусів.

“Поєднання класичного та електротранспорту, який не використовує традиційне паливо, є трендом у Європі. І ми, прийнявши відповідний законопроєкт, намітили певний курс і, сподіваюся, надали поштовх для розвитку цього сегмента в Україні”, – заявив Герус у своєму інтерв’ю Укрінформу.

Одним з ключових законопроєктів, що спрямований на подолання паливної залежності та розвиток зарядної інфраструктури для електричних транспортних засобів, є № 8172, який Верховна Рада прийняла у другому читанні у лютому цього року.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти