Українським водіям в Італії підготували нове зобов’язання

Громадяни України, які прибули до Італії на власному автомобілі, мають зареєструвати свій транспортне засіб. Згідно з інформацією, опублікованою на visitukraine.today, починаючи з 22 травня, буде діяти вимога щодо реєстрації українських автомобілів.

Якщо транспортний засіб не буде зареєстрований, власника попросять вивезти його з країни.

Реєстрація автомобілів в реєстрі іноземних транспортних засобів (REVE)

Починаючи з 22 травня, всі автомобілі з українськими номерними знаками мають бути внесені до реєстру REVE та мати номерний знак європейського зразка. Цей знак буде дійсним до закінчення дії посвідки на тимчасове проживання в Італії (Permesso di soggiorno per protezione temporanea).

Іноземні громадяни без посвідки на проживання можуть користуватися незареєстрованим автомобілем протягом року з дня перетину італійського кордону.

Українці, які стають резидентами Італії, зобов’язані легалізувати свій транспортний засіб протягом трьох місяців з моменту набуття статусу резидента.

Процедура обміну українського номерного знака

Обмін номерного знака можна здійснити в офісах Центральної агентури автомобільних питань (CIA). Крім того, варіантом є отримання нових документів на автомобіль через посольство України в Італії.

Для реєстрації в REVE необхідно подати заяву в Державний реєстр автомобілів (PRA) або за допомогою електронного лічильника автомобілістів (STA). Після реєстрації водій отримає свідоцтво, яке потрібно мати при собі для пред’явлення поліції під час перевірки документів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти