Чому скласти іспити з ПДР за гроші стане проблематично

Адміністрація Міністерства внутрішніх справ (МВС) здійснила розширення застосування технічних засобів для контролю правомірності проведення водійських іспитів.

Микола Рудик, начальник Головного сервісного центру МВС, розповів про нововведення, які впроваджуються в екзаменаційній практиці сервісних центрів МВС та коли можна очікувати їх впровадження.

Зміни стосуються технічних умов, які стосуються приміщень для проведення теоретичних іспитів та автомобілів, використовуваних для практичних іспитів.

“Ми прагнемо створити максимально прозорі умови для складання теоретичних і практичних іспитів в сервісних центрах МВС, щоб отримання водійських посвідчень стало більш доступним для громадян. Ми хочемо, щоб ніхто не мав можливості втручатися, відволікати або впливати на кандидатів під час проведення іспитів. Якщо кандидат водійського посвідчення володіє знаннями правил дорожнього руху, він отримає свій документ. Принцип простий: “Знати – успішно складати”, “Не знати – не допоможуть”, – пояснив Микола Рудик.

У новій системі проведення теоретичних іспитів знаковими змінами стануть:

Запис на практичні іспити можна буде здійснювати онлайн, що дозволить скоротити кількість особистих візитів до одного, оскільки квитки для попереднього запису можна буде отримати через веб-сайт Головного сервісного центру МВС, а не обов’язково в терміналах, розташованих у приміщенні, як це відбувається зараз.

Термін оскарження результатів іспитів буде значно продовжено, з 3 днів до 30 днів.

Встановлення додаткових камер спостереження в приміщеннях для теоретичних іспитів забезпечить більш повне і об’єктивне фіксування всього, що відбувається під час проведення іспитів. Тепер у класах для теоретичних іспитів не буде сліпих зон, оскільки буде встановлено чотири камери, які забезпечать зйомку з різних ракурсів, а також фіксацію звуку в приміщенні.

Буде впроваджено технологію розпізнавання облич FACE-ID у класах для теоретичних іспитів.

Щодо практичних іспитів, автомобілі, використовувані для їх складання, будуть обладнані системою відеоспостереження з панорамним кутом огляду 360° та звукозаписом у салоні. Це дозволить контролювати рухи як кандидата, так і інструктора. Крім того, автомобілі будуть оснащені пристроєм для фіксації маршруту під час практичного іспиту.

Ці нововведення нададуть кандидатам у водії більше можливостей для оскарження результатів іспитів у сервісних центрах МВС. Кількість спроб для складання практичних іспитів також зміниться. Зараз кандидати мають лише три спроби, проте в майбутньому їм буде надана необмежена кількість спроб протягом двох років.

“Ми плануємо впроваджувати ці зміни поетапно, починаючи з експерименту. Він розпочнеться 1 червня цього року та буде проводитися в чотирьох областях: Київській, Вінницькій, Одеській та Львівській. Після цього ми проаналізуємо всі виклики, що виникнуть під час експерименту, і поступово до кінця року плануємо розгорнути цей проєкт по всій Україні”, – підкреслив Микола Рудик, начальник Головного сервісного центру МВС.

Джерело Сервісний центр МВС
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти