В Україні прогнозують подальше зниження цiн на пальне

Згідно з повідомленням директора Консалтингової групи “А-95” Сергія Куюна, незабаром можна очікувати невелике зниження цін на паливо. Зрости ціни можуть з 1 липня 2023 року внаслідок запланованого підвищення податків.

За його словами, протягом найближчих тижнів вартість палива в Україні зменшиться на 2-3 гривні. Торговці паливом створили запаси, тому дефіциту не передбачається.

Сергій Куюн підкреслює: “Все в порядку, паливо є, не поспішайте до заправки з каністрами, оскільки ціни продовжать знижуватися”. За його словами, учасники ринку зберігають свої запаси за кордоном.

Він також наголошує, що стосовно можливого повернення дефіциту через непередбачувані обставини, він не вважає це ймовірним. За рік була побудована ефективна та розгалужена система постачання, сформовано значний флот бензовозів, укладено контракти і забезпечені стійкі маршрути. Зупинити цей процес неможливо, залишається впевненим експерт.

За даними Консалтингової групи “А-95”, з 1 липня, після повернення податків на рівень, що був у лютому 2022 року, ціна на бензин підвищиться на понад 11 гривень за літр, дизельне паливо – майже на 8 гривень за літр, а LPG – на 2-3 гривні за літр.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти