Назвали топ-причин ДТП із постраждалими у 2023 році

За перший квартал 2023 року в Україні сталося 4538 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, що майже відповідає кількості подібних подій у 2021 році. Кількість загиблих в аваріях збільшилася на 7%. Цю інформацію надала платформа для відкритих даних Опендатабот. Нижче наведена статистика щодо найпоширеніших причин ДТП. Ми сподіваємось, що ця статистика переконає водіїв бути більш уважними за кермом, а пішоходів — бути обережними на дорозі.

Статистика причин ДТП:

– Перевищення безпечної швидкості (39,4%) — це найпоширеніша причина аварій з загиблими, яка сталася у майже половині випадків.

– Порушення правил маневрування (18,9%).

– Порушення правил проїзду пішохідних переходів (9,6%).

Також є інші причини ДТП, які включають порушення правил проїзду на перехрестях (7,6%), неправильний перехід пішоходів (5,5%), недотримання дистанції між автомобілями (4,5%), водіння у стані алкогольного сп’яніння (3,8%), перевищення швидкості (2,3%), виїзд на зустрічну смугу руху (2,2%) та інші (6,2%).

Кількість ДТП з потерпілими, спричинених халатністю пішоходів, зросла на 37% у порівнянні з 2021 роком. Найпоширеніша причина — неправильний перехід у невстановлених місцях. Зафіксовано 249 аварій, де постраждали люди, це на 42% більше, ніж у відповідний період минулого року. Львівська область має найбільшу кількість недисциплінованих пішоходів, за нею слідують Дніпропетровська та Запорізька області.

Чи передбачені штрафи для пішоходів? Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, пішоходам, які порушують правила дорожнього руху, передбачено штраф у розмірі 255 грн за перехід проїжджої частини в невстановлених місцях або перед транспортними засобами, що наближаються. Останнім часом суди все частіше підтверджують вину пішоходів у порушенні правил дорожнього руху.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти