Міністр оборони випробував український всюдихід: відео

Олексій Резніков заявив, що такий вид техніки буде закуплений міністерством оборони для потреб військових.

Міністр оборони України, Олексій Резніков, опублікував відео в соціальних мережах, на якому він тестує український універсальний всюдихід “Богун” на бездоріжжі.

“Я захоплений! Це дійсно висококласний автомобіль. Я говорю це не як міністр оборони, а як активний учасник українських трофі-рейдів (перегони бездоріжжям)”, – заявив Олексій Резніков. “Вже два таких автомобіля знаходяться в експлуатації різних військових підрозділів. Наприклад, спеціально для десантників та штурмовиків створено версію “Богуна” без даху, з місцями для військового особового складу.

Наразі інші підрозділи випробовують техніку, встановлюють різноманітне озброєння для використання у військових операціях. Навіть є версія медичного евакуатора”.

Універсальні всюдихіди “Богун” вже успішно використовуються рятувальниками Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Ці автомобілі здатні подолати снігові замети, болотисті та гірські ділянки, а також перебувати водойми.

Дно автомобіля має форму човна, а замість керма використовуються важелі та дизельний двигун. Тиск у шинах може бути знижений в залежності від місцевості. Витрата палива становить 7 літрів на годину. Максимальна швидкість руху складає 40 км/год на твердій поверхні і 6 км/год у воді.

Джерело Олексій Резніков
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти