Чим відрізняється електронне посвідчення водія від звичайного

Нещодавно МВС України представило концепцію електронних посвідчень водія та техпаспортів. Починаючи з 23 травня, українці мають можливість повноцінно використовувати електронні документи не лише як додаток до фізичних копій, але й отримувати лише електронні версії цих документів.

Тепер українці мають можливість оформити електронне посвідчення водія або електронний техпаспорт і не отримувати фізичні копії цих документів. Проте електронний техпаспорт буде доступний для використання лише з вересня 2023 року, коли запроваджується система розмитнення автомобілів у Дії.

З іншого боку, електронне посвідчення водія можна отримати вже з 23 травня 2023 року. Замовлення електронного посвідчення можливе як онлайн через Дію або Електронний кабінет водія, так і офлайн у Сервісному центрі.

Варто відзначити, що якщо водій прагне мати фізичну копію посвідчення, його просто роздрукувати у Сервісному центрі не вистачить. Водій повинен буде оформити повноцінну послугу обміну посвідчення з оплатою всіх адміністративних послуг та вартості бланків.

Електронне посвідчення водія, яке відображатиметься в Дії, матиме таку ж юридичну силу, як і фізичне посвідчення. Крім того, при оформленні електронного посвідчення водія українцям не потрібно буде сплачувати адміністративні послуги та вартість бланків.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти