Які зміни чекають на українських водіїв з 1 червня

З 1 червня українські водії зустрінуть чотири нововведення у роботі сервісних центрів МВС, повідомив Богдан Драп’ятий, заступник Міністра внутрішніх справ.

Одним з головних пріоритетів є поліпшення роботи сервісних центрів МВС шляхом впровадження цифрових технологій, спрощення бюрократичних процедур і надання можливості вибору між онлайн та офлайн отримання послуг. З цією метою в сервісних центрах запровадяться зміни.

Перша зміна стосується безпеки дорожнього руху. Заплановано вжити заходи для усунення корупційних ризиків, пов’язаних із прийманням теоретичних та практичних іспитів для отримання водійського посвідчення, а також для покращення технічного контролю транспортних засобів.

Другий напрямок розвитку полягатиме у впровадженні цифрових проєктів.

Третя зміна спрямована на створення безбар’єрного середовища. Вже розпочато роботу з пристосування головних входів сервісних центрів МВС до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Четвертий напрямок – зміцнення міжнародного співробітництва.

Як раніше повідомлялося, з 1 червня розпочнеться пілотний проєкт з проведення чесних іспитів у сервісних центрах МВС, спрямованих на забезпечення прозорості процедури.

Джерело hsc.gov.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти