Десятки тисяч гривень штрафу: в МВС попередили водіїв, які не пройдуть техогляд авто до кінця року

Влітку 2023 року власники автомобілів повинні звернути увагу на зміни, пов’язані з проходженням технічного огляду. За словами Віталія Фіклістова, начальника управління взаємодії із суб’єктами обов’язкового технічного контролю Головного сервісного центру МВС, уряд удосконалює якість процедури, щоб уникнути використання технічно несправних автомобілів на дорогах.

Згідно з оновленими правилами, результати техогляду будуть внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів у формі електронного протоколу. Це нововведення сприятиме зменшенню можливості підробки. Для деяких категорій автомобілів техогляд є обов’язковим, і порушення цього правила може призвести до штрафів.

Основні категорії транспортних засобів, які повинні проходити обов’язковий техогляд, включають великі вантажні автомобілі, автобуси, вантажопасажирські машини до 3,5 тонни, легкові таксі, колісні трактори, спеціалізований автотранспорт та інші. Регулярність техогляду залежить від типу автомобіля.

За невиконання або прострочення техогляду передбачені штрафи, які становлять від 3 400 гривень до 34 000 гривень, залежно від категорії порушника та характеру порушення. Водночас, вартість самого технічного огляду значно нижча, варіюючись від 1,12 тисячі гривень для легкових автомобілів до 1,44 тисячі гривень для вантажних машин масою понад 12 тонн.

Зміни у правилах проходження технічного огляду спрямовані на забезпечення безпеки на дорозі та зменшення кількості небезпечних автомобілів, що пересуваються. Власникам авто варто бути свідомими про вимоги техогляду та вчасно проходити процедуру, щоб уникнути штрафів та забезпечити належний технічний стан своєї машини.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти