В Україні знайшли покинутим ексклюзивний позашляховик Lamborghini

Пилом вкривається рідкісний позашляховик Ламборгіні уже довгий час, оскільки, за чутками, його власник перебуває за кордоном. Однак, варто пам’ятати, що модель Lamborghini LM002 є справжнім скарбом і мрією для будь-якого колекціонера автомобілів.

Lamborghini LM002 є першим серійним позашляховиком, створеним компанією Lamborghini. Вперше він був представлений публіці на автосалоні у Брюсселі у 1986 році. За період з 1986 по 1993 рік було випущено всього 328 автомобілів. За повідомленнями ТопЖир, в Україні нараховувалось щонайменше два унікальних позашляховика Ламборгіні – один чорний, інший червоний.

Фото: ТопЖир

З останнім, на жаль, невідомо що сталось, а от перший, ймовірно, що його опис можна віднести до чорного автомобіля. І якщо це так, то це не просто ексклюзив, а справжня знахідка. І ось чому… Хоча не можна з упевненістю сказати на 100%, але виглядає, що це 1984 року Lamborghini LM004 або LM-Американа – найрідкісніший позашляховик Lamborghini!

Варто зазначити, що італійський виробник спорткарів випадково потрапив до історії ВМС США. Це тривало майже десять років, коли вони конкурували з Hummer, поки Lamborghini не створив цього вражаючого “бика”, який був насичений архаїчними стероїдами, і назвали його LM, що означає Lamborghini Military. Військові замовили сотню автомобілів для Лівану, ще 40 штук для збройних сил Саудівської Аравії, і лише кілька продали за океаном під кодовим позначенням LM 004 або LM-Американа – саме ця версія вважається найбільш ексклюзивною.

Під його капотом працює потужний V12 двигун з неймовірними 495 кінськими силами і вражаючим крутним моментом в 550 Нм.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти