Tesla Model Y потрапили під відгук через те, що їхнє рульове колесо може відвалитися

Відповідно до проведеного розслідування Національного управління безпекою руху на трасах (NHTSA), компанія Tesla вирішила відкликати 137 електрокарів Model Y у Сполучених Штатах через можливе відвалення рульового колеса. Проблема полягає у недостатньому кріпленні однієї з частин, але це не перший випадок таких проблем.

За оцінками Tesla, ця проблема стосується близько 10% від загальної кількості відкликаних екземплярів Model Y. Офіційний звіт Tesla до NHTSA засвідчує, що проблема була виявлена технічним спеціалістом компанії, який помітив рульове колесо, що несвідомо рухалося, під час ремонту іншої проблеми.

Представники Tesla підтвердили, що наразі відомо про чотири гарантійні претензії та один випадок виїзду, пов’язані або можуть бути пов’язані з цією проблемою. Компанія також зазначає, що немає повідомлень про аварії, травми або смертельні випадки, пов’язані з цим дефектом.

Основна причина проблеми – це недолік у застібці, яка відповідає за кріплення рульового колеса до кермової колонки. Tesla пояснює, що в окремих випадках застібка може бути неправильно затягнутою, що в результаті може призвести до її послаблення та відвалення. Якщо це станеться, руль може відокремитися разом із кріпленням.

Варто відзначити, що цей випадок не є унікальним. Раніше були повідомлені про три окремі інциденти відвалення керма Tesla.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти