Hyundai планує запустити літаючі автомобілі до кінця цього десятиліття

За словами голови британського підрозділу Hyundai, Майкла Коула, автомобілі, що можуть літати, стануть реальністю протягом наступних 7 років. У інтерв’ю для журналу Top Gear, він заявив про можливість внутрішньоміської програми повітряної мобільності, яка буде використовуватися для перевезення вантажів та, можливо, пасажирів. Проте, цей розвиток передбачається в межах поточного десятиліття та на обмеженому масштабі.

Слід зазначити, що раніше компанія Hyundai вже продемонструвала автономні повітряні апарати VOTL, які здатні здійснювати вертикальний зльот та посадку. Презентація цих апаратів відбулася на виставці споживчої електроніки CES у 2020 році.

Наразі південнокорейський виробник автомобілів вже співпрацює з урядом Великобританії з метою запуску літаючого транспортного засобу для перевезення вантажів (і можливо, пасажирів) в країні. Одним з найближчих проектів є Air One – центр для літальних апаратів з вертикальним зльотом та посадкою, який включатиме дрони для доставки товарів та повітряні таксі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти