В Україні посилили заходи контролю перетину кордону на авто

Починаючи з понеділка, 5 червня, команда проєкту “Електронна черга перетину кордону” запроваджує новий механізм реєстрації.

За інформацією, отриманою від Укртрансбезпеки, одна з поширених проблем полягає в тому, що деякі користувачі вводять недостовірну інформацію в систему, щоб потрапити в “єЧергу” раніше, ніж це передбачено правилами. Зокрема, вони записують свої автомобілі в “єЧергу” без вантажу, а потім завантажують їх.

“Ми разом з Державною митною службою України вирішили цю проблему: якщо ви зареєстрували автомобіль в “єЧерзі” без вантажу, а потім його завантажили, система скасує такий запис”, – повідомили у відомстві.

Новий механізм реєстрації почне застосовуватися з понеділка, 5 червня, і буде діяти постійно.

Система “єЧерга” буде порівнювати список порожніх вантажівок з базою митних декларацій. Вантажівки, до яких після реєстрації в “єЧерзі” будуть знайдені митні декларації, будуть позначені спеціальною міткою в системі і потім видалені з “єЧерги”.

Нагадаємо, що з 8 травня електронна черга перетину кордону “єЧерга” розпочала роботу одразу в 16 пунктах пропуску. Ця безкоштовна система дозволяє скоротити час очікування вантажівок безпосередньо на кордоні.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти