Hyundai і Kia так і не вирішили проблему з викраденням автомобілів

Найбільше місто США, Нью-Йорк, приєдналося до кількох інших великих міст, таких як Балтімор, Клівленд, Мілуокі, Сан-Дієго і Сіетл, у поданні позову до суду проти південнокорейських автовиробників Hyundai та Kia.

У скарзі, яка була подана до федерального суду Манхеттена, Нью-Йорк звинуватив компанії Hyundai і Kia у виробництві автомобілів, більшість з яких не були оснащені протиугінними пристроями, такими як іммобілайзери, що зробило їх дуже вразливими перед крадіжками.

Нью-Йорк стверджує, що відсутність протиугінних пристроїв “створила можливості для крадіжок автомобілів, злочинності, безрозсудного водіння та суспільного збитку”. Це підкріплюється відеороликами, які розповсюджуються у соціальних мережах і демонструють, наскільки легко крадуть автомобілі без кнопкового запалювання та іммобілайзерів.

Нью-Йорк повідомив, що кількість зареєстрованих крадіжок автомобілів Hyundai і Kia подвоїлася минулого року, що призвело до “фактичного вибуху крадіжок”. Тільки за перші чотири місяці 2023 року було зафіксовано 977 випадків крадіжок автомобілів Hyundai та Kia, порівняно з 148 випадками за той самий період у 2022 році.

Крім того, представники міста додали, що кількість крадіжок автомобілів інших виробників, таких як BMW, Ford, Honda, Mercedes, Nissan та Toyota, навпаки, зменшилася у 2023 році.

У своїй позовній заяві Нью-Йорк вимагає компенсації та штрафів.

У відповіді Hyundai заявляє, що з листопада 2021 року вони зробили іммобілайзери стандартними для всіх своїх автомобілів і вжили заходи, включаючи оновлення програмного забезпечення, щоб зменшити ризик крадіжок. Kia також зазначає у своїй заяві, що вони активно співпрацюють з правоохоронними органами Нью-Йорка для боротьби з крадіжками автомобілів. Крім того, вони вважають позов міста “необґрунтованим”.

Нагадаємо, що в лютому цього року Hyundai та Kia оголосили про плани оновити програмне забезпечення для 8,3 млн автомобілів у США, які не мають іммобілайзерів, з метою покращити захист від крадіжок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти