Українців змусять проходити обов’язковий техогляд: що потрібно знати

Поки в Україні вирішують питання щодо впровадження обов’язкового технічного огляду, в Німеччині він вже став обов’язковим для українців.

Багато українських біженців, які покинули країну ще 24 лютого, протягом року користувалися певними пільгами в багатьох країнах. Однак кілька місяців тому країни Європи почали скасовувати ці пільги для українців, включаючи звичайних переселенців та власників автомобілів. Останнім обмеженням для українців стало вимога проходження технічного огляду в Німеччині, повідомляє РБК-Україна.

Тепер всі українські автомобілі, які перебувають у Німеччині понад рік, мають пройти технічний огляд. Це вимагається для забезпечення безпеки на німецьких дорогах та контролю рівня шкідливих викидів в атмосферу. Технічний огляд буде проводитися спрощеною процедурою, не пов’язаною зі стандартами, що діють в Німеччині та Європейському Союзі.

Враховуючи вимоги до сертифіката відповідності ЄС, багато українських автомобілів просто не змогли б його отримати. Наприклад, більшість автомобілів з США не можуть бути сертифіковані через відсутність певних систем в їхній конструкції. Остаточні правила для перевірки автомобілів українців повинні бути узгоджені до 9 червня.

За новими правилами українські автомобілі будуть продовжувати мати дозвіл на незареєстроване перебування протягом року – до 1 квітня 2024 року. Щоб продовжувати їздити по німецьких дорогах без страховки, українським водіям потрібно отримати спеціальний дозвіл у відділеннях реєстрації автомобілів за місцем проживання (Zulassungsstelle).

Однак видача такого дозволу передбачає наявність не лише технічного огляду (виконаного уповноваженими компаніями TÜV або DEKRA), але й наявність поліса обов’язкового страхування для виїзду за кордон.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти