Lexus представив нові позашляховики GX і TX

Бренд Lexus представив дві новинки – покоління позашляховика GX і кросовер під назвою TX. Компанія Lexus, що входить до концерну Toyota, презентувала ці моделі, повідомляє прес-служба автоконцерну.

Lexus GX – це варіант автомобіля Toyota Land Cruiser Prado з преміальним характером. Однак цього разу саме новий Lexus GX був показаний першим. Автомобіль отримав оновлений екстер’єр з більш виразними лініями, які надають йому вигляд робустності.

фото: global.toyota

Нова модель Lexus GX була розроблена з фокусом на бездоріжжя. Це підтверджує використання позашляхових шин з діаметром 33 дюйми, які монтувалися на 18-дюймових колесних дисках. Крім цього, доступні й інші варіанти з дисками розмірами 20 і 22 дюйми.

фото: global.toyota

Новий Lexus GX побудований на платформі, яку використовують також моделі Lexus LX і Toyota Land Cruiser 300. Однак особливість нового шасі полягає в появі задньої підвіски замість жорсткого мосту. При цьому автомобіль зберігає рамну конструкцію та постійний повний привід з центральним диференціалом Torsen.

фото: global.toyota

Від атмосферного двигуна V8 в новому Lexus GX перейшли до турбованого 3,4-літрового двигуна V6 потужністю 354 кінських сил, який вже використовується в моделі Land Cruiser 300. Він поєднується з десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Також було анонсовано гібридну модифікацію Lexus GX, але деталі щодо її характеристик наразі не розголошуються.

фото: global.toyota

У відмінність від GX, кросовер Lexus TX є абсолютною новинкою для бренду. По суті, це преміальна версія більш доступного Toyota Grand Highlander. Ця модель була розроблена спеціально для Північноамериканського ринку і буде виготовлятися на заводі в штаті Індіана.

фото: global.toyota

Lexus TX – найбільший автомобіль з п’ятьма дверима в історії бренду, його довжина складає 5 метрів і 16 сантиметрів, а розмір колесних дисків розпочинається з 20 дюймів в базовій версії і досягає 22 дюймів у інших варіантах. Стандартно автомобіль оснащується трьома рядами сидінь.

фото: global.toyota

Базова версія TX має передній привід і 2,4-літровий турбований двигун потужністю 279 кінських сил. Опціонально доступний повний привід з цим двигуном.

фото: global.toyota

Також є дві гібридні версії TX з повним приводом в базовій комплектації. У першому випадку використовується той же 2,4-літровий двигун, який в поєднанні з електроприводом розвиває 371 кінську силу. На вершині лінійки моделі є гібридна силова установка на основі 3,5-літрового двигуна V6, якої немає в Toyota Grand Highlander. Її потужність становить 412 кінських сил.

фото: global.toyota
Джерело global.toyota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти