Вивчати теорію водіння тепер можна без автошколи: що потрібно знати

Законопроєкт №7354, що був ухвалений у першому читанні Верховною Радою, має на меті внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, щодо відповідальності в сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами. Однією з пропозицій цього законопроєкту є дозвіл майбутнім водіям самостійно опановувати теоретичну частину іспиту «на права». За це рішення проголосували 266 народних депутатів.

Зміни до статті 15 закону «Про дорожній рух» передбачають, що майбутні водії можуть складати теоретичну частину іспиту без відвідування занять в автошколі, опанувавши програму самостійно.

Законопроєкт також пропонує встановити штрафи для посадовців автошкіл, які надають неналежну підготовку та підвищення кваліфікації водіїв. Розмір штрафу становитиме від 500 до 1 тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а також буде заборонено їм працювати у сфері підготовки водіїв на рік. Ця міра запроваджується з метою забезпечення безпеки дорожнього руху, а також захисту життя та здоров’я громадян.

Однак, у документі не визначено, яким чином буде встановлюватися недостатній рівень підготовки.

Додатково, запропоновано внести нову статтю до Кодексу про адміністративні правопорушення та накладати штрафи на посадовців сервісних центрів МВС, які порушують встановлений порядок приймання іспитів для отримання водійського посвідчення. Розмір штрафу становитиме від 1 до 3 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти