У мережі показали найбільш рідкісний та екстремальний суперкар Porsche

Суперкар Porsche 962 Schuppan є гоночним автомобілем, який також може бути використаний на звичайних дорогах. У світі існує лише 6 таких купе з потужністю 600 к. с.

В Японії продається рідкісний Porsche 962 CR Schuppan 1994 року. Хоча ціна суперкара не розголошується, відомо, що вона перевищує 2 мільйони доларів, згідно з інформацією, опублікованою на веб-сайті The Drive.

Фото: the drive

Автомобіль був розроблений відомим австралійським гонщиком Верном Шуппаном, який виграв “24 години Ле-Мана” на Porsche. Шуппан вирішив створити серійну версію спортпрототипу Porsche 962, що переміг у гонках Ле-Ман у 1986 та 1987 роках. Всього було виготовлено лише 6 таких автомобілів.

Суперкар Porsche 962 отримав новий карбоновий кузов, який відповідає всім безпековим вимогам для серійних автомобілів. Він також має величезне антикрило та круглі фари, які були запозичені з Porsche 911. Салон автомобіля має шкіряне оздоблення, хоча деякі елементи залишаються відкритими карбоновими деталями. Крім того, автомобіль оснащений кондиціонером.

Фото: the drive

Porsche Schuppan 962 CR має масу всього 1050 кг. Він оснащений 3,2-літровим опозитним шестициліндровим турбодвигуном потужністю 600 к. с. і 5-ступінчастою роботизованою коробкою передач. Цей автомобіль був одним з найшвидших у 90-х роках, здатним розганятися до 100 км/год за 3,5 секунди і розвивати швидкість до 370 км/год.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти