Компанія Toyota розробляє механічну коробку передач для електромобілів

Імітована механічна коробка передач, яка вперше була продемонстрована на прототипі Lexus минулого року, знайде своє застосування у майбутніх електромобілях від Toyota.

Про це заявив президент новоствореного підрозділу BEV Factory Toyota, Такеро Като. Він повідомив, що електрокар з ручним керуванням стане одним із “захоплюючих сюрпризів” у лінійці BEV наступного покоління, прем’єра якого запланована на 2026 рік.

За повідомленнями, майбутні електромобілі будуть оснащені педаллю зчеплення та важелем перемикання передач, які працюватимуть аналогічно до механічної коробки передач у автомобілях з ДВЗ. Це означає, що електромобіль буде випускати такі ж звуки, як традиційний автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння. Він навіть буде мовчати, коли зчеплення не використовується належним чином.

Електромобілі, у яких планується використання цієї технології, будуть засновані на новій платформі Toyota, яка підтримує інноваційні технології акумуляторів і забезпечує запас ходу до 1000 кілометрів. Ці новинки будуть розроблені з використанням штучного інтелекту для досягнення оптимальної аеродинаміки. За попередніми розрахунками, до 2030 року компанія планує випустити 3,5 мільйона електричних моделей, з яких 1,7 мільйона будуть вироблені на заводі BEV.

Джерело autocentre.uа
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти