Kia поверне у виробництво свою найспортивнішу модель

Kia і Hyundai знаходяться на стадії розробки нового покоління електромобілів з запасом ходу до 805 кілометрів на одному заряді. Одним з можливих кандидатів на таку модель є наступник спортивного седана Kia Stinger.

Kia планує повернути на виробничу лінію модель Stinger, яка була випуском до 2023 року. Це може стати спортивним електромобілем з вражаючими характеристиками. Цю інформацію розкрито на веб-сайті CarBuzz.

Kia і Hyundai завершили розробку своїх електричних систем та батарей нового покоління, які будуть використовуватись у понад 30 електромобілях.

Фото: CarBuzz

У звіті компаній згадується модель Kia GT1, запланована до випуску до 2025 року. Вона буде побудована на платформі eM, яка є розширенням архітектури E-GMP.

Прогнозується, що Kia GT1 матиме батареї з ємністю до 113,2 кВт·год. Крім того, новинка може бути оснащена двома електродвигунами, загальною потужністю 430 к.с. в “базовій” версії і 603 к.с. у версії “преміум”. Запас ходу становитиме до 805 кілометрів на одному заряді.

За чутками, Kia GT1 є тимчасовою назвою наступника седана Stinger. Цей новий автомобіль може мати дизайн, який віддзеркалює стиль Stinger, але з більш сучасним підходом.

Нагадаємо, що Kia Stinger GT був оснащений 3,3-літровим турбованим двигуном V6 з потужністю 370 к.с. і крутним моментом 510 Нм. Розгін від 0 до 100 км/год займав 4,9 секунди, а максимальна швидкість складала 270 км/год.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти