В Україні хочуть підвищити штрафи за порушення ПДР: що потрібно знати

За інформацією від РБК-Україна, до Верховної Ради був внесений законопроєкт, який має на меті підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху з участю дітей.

Автор законопроєкту пропонує збільшити штрафи для українців, які порушують правила дорожнього руху в присутності неповнолітніх дітей. За такі порушення планується встановити штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить близько 850 гривень, або виконання громадських робіт на протязі 20-40 годин.

Запропоновані зміни передбачають доповнення статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно з інформацією, розміщеною на веб-сайті Верховної Ради, комітет з питань молоді та спорту вже рекомендував прийняти цей документ як основу для подальшого розгляду.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що дорожньо-транспортні пригоди є найпоширенішою причиною смерті дітей у віці від 5 до 14 років, а також молоді у віці від 15 до 29 років. За даними за 2020 рік, в Україні сталося 3574 ДТП, в яких були загиблі або постраждалі діти. У 2021 році ця цифра становила 3691, а у 2022 році – 2625 випадків.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти