“Диво автопрому”: нова російська “Лада” не завелася під час презентації

Керівник російського виробника “АвтоВАЗ” презентував нову модель Lada Aura на Петербурзькому економічному форумі (ПМЕФ), проте автомобіль не завівся. Під час самої презентації знадобилося виконати ремонт, повідомляє OBOZREVATEL.

За даними російських ЗМІ, голова “АвтоВАЗу” Максим Соколов намагався продемонструвати “Ладу” під час ПМЕФ, але автомобіль не запустився (відео доступне внизу новини). Пізніше машину вдалося завести міністру фінансів РФ Антону Силуанову.

Силуанову довелося самому залізти під капот автомобіля після того, як Ладу не вдалося відремонтувати голові Сбербанку РФ Герману Грефу. Коли автомобіль нарешті запрацював, публіка реагувала дуже емоційно. Триумфальний момент порівнюють з радістю від запуску ракети у космос.

Ціна на Lada Aura орієнтовно становитиме близько 2 мільйони рублів (приблизно 25 тисяч доларів). За словами Соколова, цю модель планують використовувати для чиновників.

Російський автопром зазнав серйозних втрат через санкції. Західні автовиробники зупинили свій бізнес у країні-агресорі та закрили свої заводи. Виробництво автомобілів у Росії зазнало затримок через недостачу деталей.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти