Для українських водіїв готують нову заборону: на яких автомобілях не можна буде їздити

Уряд України розглядає можливість заборонити використання автомобілів без глушників з метою зниження рівня шуму на дорогах. Зараз проводиться дослідження можливостей введення такої заборони для водіїв, які керують транспортними засобами без глушників. Михайло Подоляк, радник голови Офісу Президента, зазначив, що наразі законодавство не надає поліції достатніх повноважень для зупинки водіїв, які створюють надмірний шум, подібний до шуму іранських безпілотників “Шахед”. Проте, уряд працює над новим законопроектом, який враховуватиме цю проблему і забезпечить її вирішення.

Подоляк підкреслив важливість демократичних принципів і зазначив, що у вільному суспільстві все, що не заборонено, вважається дозволеним. Якщо автомобілі дійсно створюють надмірний рівень шуму, то це питання повинно бути обговорено народними депутатами, і потрібно розробити відповідні нормативні акти для його регулювання. Радник впевнений, що після прийняття законопроекту він буде ефективно працювати.

Наразі немає конкретного терміну для розробки та впровадження запропонованого законопроекту, проте уряд активно працює над його реалізацією. Крім того, Верховна Рада України розглядає законопроект, який передбачає визнання іноземних сертифікатів відповідності, за винятком російських та білоруських. Ця ініціатива спрямована на спрощення митного оформлення імпортних автомобілів на основі реєстраційних та власницьких документів.

Очікується, що таке нове правило принесе фінансові полегшення для українських громадян, оскільки знизить загальну вартість імпорту вживаних автомобілів на 100-200 доларів США. Проте важливо зауважити, що автомобілі без належних реєстраційних документів все одно потребуватимуть сертифікації.

Потенційна заборона на використання автомобілів без глушників, ймовірно, отримає підтримку громадян, які вважають рівень шуму, створюваного такими автомобілями, неприйнятним. Наразі діючі норми обмежують повноваження поліції у вирішенні цього питання, але новий законопроект створить механізм для ефективного вирішення проблеми.

Також, запропоноване законодавство щодо іноземних сертифікатів відповідності свідчить про готовність України дозволити громадянам імпортувати вживані автомобілі за більш доступною ціною, і ця зміна очікується позитивно. Ці регуляторні зміни свідчать про готовність України адаптувати свою політику для досягнення добробуту і захисту інтересів своїх громадян.

Загалом, обговорення введення заборони на використання автомобілів без глушників та постійні зусилля щодо впровадження нового законодавства для визнання іноземних сертифікатів відповідності є позитивними кроками на шляху до зниження рівня шуму і досягнення економічних переваг для громадян України. Уряд, працюючи над цими питаннями і вдосконалюючи нормативно-правові акти, прагне створити більш гармонійне та ефективне середовище як для власників автомобілів, так і для широкої громадськості.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти