У найближчі дні ціна на пальне в Україні зросте: що чекати українцям

Починаючи з 1 липня, ціни на паливо в Україні знову збільшаться, оскільки повертається ставка ПДВ в розмірі 20% та попередня акцизна ставка. Заправні станції вже готуються до цього збільшення, підвищуючи ціни на паливо, щоб забезпечити безперебійну торгівлю.

Згідно з інформацією засновника групи “Прайм” Дмитра Льоушкіна, очікується зростання цін на паливо у межах від 7 до 10 гривень залежно від ринкових умов.

За словами Льоушкіна, підвищення цін буде компенсоване зниженням маркетингових знижок на заправках. Він вказує, що хоча підвищення цін на паливо буде значним, ціни на заправках зростуть незначно завдяки зниженню маркетингових акцій.

Попередньо було повідомлено, що мережі заправних станцій в Україні збільшать ціни на паливо з 1 липня. Приведений ріст вартості палива обумовлений поверненням довоєнної ставки ПДВ у розмірі 20%. Таке рішення було прийняте для збільшення доходів державного бюджету та забезпечення фінансової стабільності.

Голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев також підтвердив це рішення та зазначив, що зниження ставок ПДВ на паливо було помилкою і не вплинуло на ціну палива, а лише позитивно вплинуло на прибуток трейдерів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти