Українцям показали новий “Запорожець”: з бортовим комп’ютером та на електротязі

ЗАЗ-965, відомий також як “горбатий”, завжди був відомий своїм традиційним дизайном, але в новій версії цей автомобіль пройшов суттєві модернізації і став сучасним електрокаром, який вразив багатьох автолюбителів.

ЗАЗ-965

Український дизайнер Роман Прядко продемонстрував свою концепцію під назвою ZAZ-965-NewERA, яка показує, як міг би виглядати цей автомобіль у новому вигляді.

Наразі Запорізький автомобілебудівний завод не планує відновлювати виробництво легендарного “Запорожця”, що зрозуміло, зважаючи на те, що в Україні триває війна. Однак, після завершення конфлікту можливо з’явлення сучасного аналога, такого як ЗАЗ-965.

Фото: Роман Прядко

Дизайнер вже уявив і представив своє бачення ЗАЗ-965 у новій ері. Культовий автомобіль зберіг свій традиційний вигляд, але адаптувався під сучасні реалії. Перш за все, двигун розташований ззаду, а не спереду, і зовнішній вигляд практично залишився незмінним.

Салон ZAZ-965-NewERA виглядає сучасною і комфортною іномаркою, навіть з обладнанням бортового комп’ютера. За задумом дизайнера, ця модель ЗАЗ працюватиме на електричному двигуні, що відповідає сучасним вимогам.

Такий автомобіль мав би потенціал стати популярним не лише на внутрішньому ринку, але й за його межами. Проте, наразі прихильникам ЗАЗ залишається лише сподіватися на те, що в майбутньому буде відновлено виробництво “горбатого” автомобіля.

Джерело auto.znaj.uа
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти