Верховна Рада має намір збільшити штрафи за порушення ПДР: що потрібно знати

В Україні наразі обговорюється питання про посилення відповідальності водіїв за порушення правил дорожнього руху, зокрема стосовно збільшення окремих штрафів. Верховна Рада України отримала проєкт закону, який пропонує збільшити санкції за дорожньо-транспортні пригоди, у яких постраждали діти. Цей документ був опублікований на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

Наразі проєкт розглядається комітетами Верховної Ради, а Комітет молоді та спорту вже рекомендував прийняти його як основу. Законопроєкт пропонує внести зміни до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема щодо підвищення штрафів для водіїв, які порушують правила дорожнього руху в присутності неповнолітніх або малолітніх дітей.

Згідно з пропозиціями, за такі порушення буде накладатися штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що приблизно становить 850 гривень, або призначатися 20-40 годин громадських робіт.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що смертельні дорожньо-транспортні пригоди є найпоширенішою причиною смерті дітей віком від 5 до 14 років та молодих людей віком від 15 до 29 років в Україні. Статистика показує, що у 2020 році в країні сталося 3574 дорожніх аварії з постраждалими дітьми, у 2021 році – 3691 аварія, а в 2022 році – 2625 аварій.

Джерело centr-avto.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти