Ціни на пальне в Україні почали зростати в очікуванні підвищення податків

Зростання гуртових цін на паливо та планове підвищення податків на пальне створюють несприятливу ситуацію на ринку. Водії цікавляться, скільки їм доведеться витратити на заправку на АЗС.

Починаючи з п’ятниці 16 червня, гуртові ціни на паливо в Україні почали зростати після тривалого періоду зниження з початку року. Водночас, зростає споживання палива автоперевізниками та аграріями, тоді як оператори АЗС очікують підвищення податків з 1 липня.

Експерт Олександр Сіренко з видання “НафтоРинок” розповідає, що вечірні торги 16 червня підтвердили зростання гуртових цін на паливо, зокрема середня ціна дизпалива майже не змінилась порівняно з 9 червня. Загальний діапазон цін варіювався від 33,35 грн/л до 33,51 грн/л протягом тижня.

Причиною зростання цін є здорожчання пального на спотовому ринку ЄС, що розпочалося на початку минулого тижня. Додатково, наближення липня та підвищення акцизу та ПДВ також підкріплюють цю тенденцію. Незважаючи на це, на ринку не спостерігається ажіотажного попиту з боку покупців.

Середня ціна дизпалива в різних областях України варіюється. Наприклад, на Півдні України мінімальні пропозиції становили менше 31,00 грн/л, але більшість гуртових гравців продає в діапазоні від 31,00-31,25 грн/л до 31,60-31,80 грн/л. У різних областях ціни також коливаються.

Джерело delo.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти