В Україні легалізують заборонені авто: що потрібно знати

В Україні існує серйозна потреба у автомобілях, які здатні проходити бездоріжжя, мають високу прохідність та маневровість.

Згідно з інформацією, отриманою під час засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури, можливо легалізувати праворульні автомобілі для військовослужбовців в Україні.

Прес-служба апарату Верховної Ради України повідомила про це 19 червня.

“Члени Комітету розглянули та рекомендували Верховній Раді підтримати законопроєкт №9238, який передбачає зміни до статті 29 Закону України “Про дорожній рух” щодо надання дозволу військовослужбовцям використовувати транспортні засоби з правим розташуванням керма протягом періоду воєнного стану”, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з тим, що пікапи, броньовані автомобілі, реанімобілі, позашляховики, мікроавтобуси та інші транспортні засоби цього типу можна придбати в Британії або Японії, де застосовується лівосторонній рух, вони мають праворульне розташування керма, зазначається в звіті Комітету.

Законопроєкт дозволить використання транспортних засобів з праворульним кермом для всіх офіційних формувань Збройних Сил України протягом періоду воєнного стану і 90 днів після його закінчення.

Такі зміни сприятимуть збільшенню ефективності та здатності Збройних Сил України виконувати свої обов’язки щодо захисту країни.

Законопроєкт №9238 отримав підтримку з боку військових.

Джерело ТСН
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти