В Україні хочуть змусити водіїв перездавати на права кожні кілька років

Законодавці розробляють широкомасштабну ініціативу для водіїв, яка має на меті оновлення всіх посвідчень водія в Україні. Юлія Клименко, заступник голови Комітету Ради з транспорту та інфраструктури, поділилася планами цілеспрямованої процедури переоформлення посвідчень. Згідно з цими планами, водіям буде необхідно продовжувати дійсність своїх посвідчень кожні 10-15 років.

Це нове правило передбачає проведення процедури підтвердження водійських прав кожні п’ять років для тих, хто працює у транспортних компаніях. Такий підхід вже застосовується в Європейському Союзі.

Очікується, що ці нові вимоги стосовно періодичного оновлення посвідчень забезпечать те, що водії мають актуальні знання і вміння, орієнтуються у всіх змінах правил дорожнього руху.

При цьому нововведення спрямовані на гармонізацію українського законодавства у сфері видачі посвідчень водія з міжнародними стандартами, зокрема, з тими, що діють в Європі.

Таким чином, Україна планує зміцнити свою репутацію як відповідального учасника світової транспортної спільноти та сприяти полегшенню співпраці та мобільності між країнами.

Джерело Аvtosotа
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти