KIA Sportage відкликають через проблеми з гальмами: більше 100 000 автомобілів

Автомобілі, випущені у 2022-2023 роках, потрапили під відзивну кампанію.

Kia Sportage протягом декількох місяців під час передвоєнного періоду був найпопулярнішим автомобілем в Україні. Однак нещодавно стало відомо про проведення кампанії, яка стосується приблизно 99 тисяч кросоверів Sportage. Причиною цієї кампанії є серйозна проблема з вакуумним підсилювачем гальм. Відкликання проводиться спільно з компанією Kia та Національним управлінням безпеки дорожнього руху (NHTSA).

Компанія зв’яжеться з усіма власниками моделі до 21 липня 2023 року. Варто зазначити, що проблеми спостерігаються тільки у версії Sportage 2023 модельного року зі зміненим дизайном. Наразі немає жодної інформації про постраждалих або загиблих через цю проблему. Крім того, компанія Kia готова компенсувати ремонт власникам автомобілів, які вже виправили цю проблему раніше.

Коренем проблеми є мембрана вакуумного підсилювача гальм, яка може призвести до зсуву та витоку вакууму. Це може призвести до зміцнення педалі гальм, що, в свою чергу, вплине на збільшення гальмівного шляху. За даними NHTSA, було зафіксовано 73 повідомлення про проблеми з гальмівною системою цих автомобілів. Під відзивну кампанію потрапили Kia Sportage 2023 року випуску, виготовлені на заводі в штаті Джорджія з 12 січня 2022 по 15 лютого 2023 року.

Загальна кількість автомобілів, які підпадають під кампанію відкликання, становить 98 944.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти