Нові правила складання іспитів для водіїв продовжать діяти в чотирьох областях

Починаючи з 1 червня, був запущений пілотний проєкт з проведення теоретичних і практичних іспитів в сервісних центрах МВС. Цей проєкт охоплює 4 області: Київську, Львівську, Вінницьку та Одеську, тоді як інші регіони продовжують проводити іспити як раніше.

Головний сервісний центр МВС розповів про вплив цього нововведення на процес пілотного проєкту та його вплив на результати іспитів. Протягом перших 2 тижнів роботи пілотного проєкту, сервісні центри МВС, де був запроваджений експеримент, помітили зменшення кількості кандидатів, які приходять складати іспити, що свідчить про успішне складання з першої спроби.

У той же час, пропускна здатність для складання теоретичних та практичних іспитів збільшилася в 2-3 рази завдяки збільшенню кількості екзаменаційних класів. Вони стали прозорими хабами, а також було збільшено наявність транспортних засобів на кожній локації.

У вказаних 4 областях було впроваджено електронну систему запису онлайн для практичних іспитів. Кандидати можуть зареєструватися заздалегідь через функціонал Е-ЗАПИС на веб-сайті Головного сервісного центру МВС або отримати талон в терміналі в приміщенні сервісного центру. Це дозволяє зменшити кількість візитів до сервісних центрів МВС з 2 до 1, що значно економить час.

У інших регіонах поки що недоступна можливість отримати талон попереднього запису онлайн. Там кандидати у водії повинні отримати талон в приміщенні сервісного центру МВС.

За словами представників Регіонального сервісного центру МВС у Київській області, “кількість бажаючих записатися на практичний іспит онлайн збільшилася в 2 рази порівняно з тим, коли потрібно було приходити до наших закладів та отримувати талончик в терміналі на місці”.

У класах було встановлено додаткові камери відеофіксації для уникнення “сліпих зон”, а також записується звук, щоб уникнути підказування кандидатам у водії.

Результати експерименту будуть враховані, а всі проблемні моменти проєкту будуть виправлені перед його масштабуванням на всій території України. В планах також встановлення додаткових камер у автомобілях для складання практичних іспитів.

Завдяки цим нововведенням буде зменшена можливість корупції та забезпечено більше інструментів для оскарження результатів іспитів кандидатами у водії.

Джерело mvs.gov.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти