Розмитнення автомобіля в Дії: ціна та скільки часу займатиме

У 2023 році автомобілі, які знаходяться на іноземних номерах, можна буде розмитнити за допомогою мобільного додатка “Дія”. Цю новину розповів Мстислав Баник, керівник департаменту розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації.

Для розмитнення автомобіля через додаток “Дія” потрібно буде заповнити митну декларацію, ввести VIN-код, сплатити митні збори та пройти митний контроль. Весь процес реєстрації автомобіля через додаток “Дія” займатиме близько 10 хвилин.

Додатково до цих кроків потрібно мати при собі наступні документи: цифровий паспорт громадянина, документи на придбання автомобіля, технічний паспорт та документи, що підтверджують зняття автомобіля з обліку у країні реєстрації.

Розмитнення через додаток “Дія” буде неможливе без цих документів. Очікується, що законодавство процедуру прийме до кінця 2023 року. З початку 2023 року також буде можливість перереєструвати автомобілі через додаток “Дія” при їх купівлі або продажу. Цю інформацію повідомили в Міністерстві Цифрових трансформацій.

Процес перереєстрації автомобіля в додатку “Дія” буде відбуватися за допомогою QR-коду. В додатку продавці та покупці зможуть укласти договір, який автоматично перевірятиметься головним сервісним центром МВС. Якщо все буде в порядку, покупець і продавець зможуть підписати документ.

Процедура перереєстрації автомобіля в мобільному додатку “Дія” буде дуже швидкою, здійснюватися всього за кілька кліків. В такому випадку не потрібно відвідувати Територіальний сервісний центр МВС.

Щодо вартості цієї послуги наразі немає інформації. Варто зазначити, що вартість перереєстрації автомобіля в Територіальному сервісному центрі МВС становить щонайменше 850 гривень.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти