Популярного в Україні автовиробника визнали спонсором війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) додало китайський автомобільний концерн Geely до списку міжнародних спонсорів війни, повідомила пресслужба органу.

Зазначається, що Geely продовжує сплачувати податки до російського бюджету, активно підтримує їхню економіку і, отже, фінансує агресію проти України в період, коли більшість автовиробників з Європи, Японії та Кореї припинили продажі на російському ринку після вторгнення в Україну.

Помітно, що продажі автомобілів Geely в Росії за перші три місяці 2023 року зросли більш ніж удвічі порівняно з минулим роком, з 5543 одиниць до 12673 одиниць. Загальна виручка Geely Auto Group у 2022 році становила понад 20 млрд доларів США.

“Компанія продовжує впроваджувати та продавати нові моделі автомобілів своєї марки в Росії. На травень 2023 року мережа офіційних дилерів Geely працює в 89 російських містах і налічує 157 дилерських центрів. Керівництво компанії не висловлювало жодних засуджуючих поглядів на війну Росії проти України”, – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, недавно Geely представила на ринку України новий кросовер Atlas Pro.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти