В Україні посилили покарання для водіїв: що потрібно знати

Водії мають дотримуватися правил дорожнього руху, попереджає Дорожній адвокат. За порушення цих правил передбачені серйозні покарання. Зокрема, якщо суд позбавить людину водійських прав за порушення ПДР, а вона продовжить керувати транспортним засобом без них, то за законом України 1231-ІХ передбачено значне збільшення відповідальності за такі дії.

За дане порушення передбачено штраф у розмірі 20 400 гривень згідно з ч. 4 ст. 126 КУпАП.

Проте, у цій статті також зазначено, що за повторне порушення, якщо після позбавлення прав водій вдруге потрапить у поле зору патрульної служби, покарання буде набагато жорсткішим.

В такому випадку штраф становитиме 40 800 гривень, а суд має право позбавити водія права керувати автомобілем на строк від 5 до 7 років згідно з ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Експерти нагадують, що водій має всього 10 днів на оскарження такого покарання. Своєчасне оскарження зупиняє дію постанови до остаточного вирішення справи в суді.

Також варто звернути увагу, що у такому випадку інспектор не має права винести постанову за повторне порушення на підставі ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Але якщо водій не оскаржить першу постанову у зазначений термін, йому можуть виписати штраф у розмірі понад 40 тис. гривень та позбавити права керування на 5-7 років.

Раніше в Україні штрафували водіїв на суму лише 510 гривень, якщо виявлялося, що вони керують автомобілем після позбавлення права керування. Ця сума не лякала порушників, тому покарання було посилено.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти