Яких водіїв в Україні змусять “перездавати на права” кожні 5, 10 та 15 років

Українська влада оголосила про свої плани щодо комплексного переоформлення всіх водійських посвідчень в країні з метою поліпшення безпеки дорожнього руху. На конференції “День інфраструктури” Юлія Клименко, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, повідомила, що переоформлення буде супроводжуватися вимогою до водіїв транспортних компаній підтверджувати свої права кожні п’ять років, за аналогічними правилами, які існують у Європейському Союзі.

Згідно з запропонованим законодавством, громадяни України будуть зобов’язані переоформляти свої водійські посвідчення кожні 10-15 років, в залежності від прийнятого Верховною Радою конкретного закону. Це регулярне оновлення посвідчень спрямоване на забезпечення того, що водії мають актуальні навички та знання, що сприяє підвищенню безпеки на дорогах по всій країні. Водії транспортних компаній також будуть зобов’язані пройти процес підтвердження ліцензії кожні п’ять років, відповідно до стандартів, які застосовуються в країнах ЄС.

Цього року в Україні були внесені значні спрощення у процес отримання водійських посвідчень. Однією з помітних змін є можливість громадян отримати посвідчення водія в будь-якому місті, незалежно від місця навчання. Це надає більше гнучкості українцям, дозволяючи їм проходити уроки водіння, складати необхідні іспити та отримувати посвідчення водія в сервісних центрах будь-якого міста країни.

Міністерство внутрішніх справ України підтвердило, що водійські посвідчення видаватимуться згідно з новими правилами і будуть доступні для отримання в будь-якому сервісному центрі країни. Цей спрощений підхід спрямований на полегшення процесу для осіб, які бажають отримати або поновити свої посвідчення. Крім того, громадяни тепер можуть складати практичні іспити з водіння та отримувати посвідчення в будь-якому сервісному центрі МВС, що ще більше спрощує загальний процес.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти