Кожна третя АЗС в Україні працює нелегально

Збитки бюджету від нелегального палива на українському ринку досягли 10 млрд гривень. Про це інформує Ярослав Железняк, народний депутат України.

За його словами, структура роздрібного продажу виглядає таким чином: приблизно 30% припадає на “бочки” – цілком нелегальні міні-заправки, які продають паливо без сплати податків або неперевірену контрафактну продукцію. Ще 30% становлять середні та великі автозаправні станції, які ухиляються від оподаткування, займаються “торгівлею документами” та продають неперевірену якість палива. Останні 40% припадають на білий ринок.

Ярослав Железняк зазначив, що майже весь нелегальний паливний продукт, що продається, виробляється в Україні. Це стосується нелегальних міні-заводів або заводів, які виготовляють таку продукцію.

Нагадаємо, що з 1 липня парламент планує повернути до військових рівнів оподаткування пального. Експерти попереджають, що це неодмінно призведе до суттєвого зростання цін на бензин, дизельне паливо та автомобільний газ.

За розрахунками Сергія Куюна, директора консалтингової групи “А-95”, після повернення податків до рівня військових часів ціни на бензин зростуть на 11,2 гривень і становитимуть 58,4 грн за літр. Ціна на дизельне паливо збільшиться на 7,7 гривень, до 55,10 гривень за літр. Щодо скрапленого газу, він подорожчає на 10% і коштуватиме 24,40 гривень за літр.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти