Українським водіям подовжили термін прав: що потрібно знати

Стало відомо, що в Британії прийняли закон, що продовжує термін дії українських водійських посвідчень. Згідно з новим положенням, українські біженці можуть продовжувати використовувати свої посвідчення водія протягом трьох років без необхідності заміни. Цей закон набув чинності з 7 червня 2023 року.

Згідно з новими правилами, українські біженці, які володіють посвідченнями водія для легкових автомобілів або мотоциклів, мають право керувати транспортними засобами з такими правами до трьох років після отримання статусу резидента. Раніше, після 12 місяців перебування в Британії, українські водійські посвідчення замінялися на британські.

Це нове правило поширюється на українців, які перебувають в Британії за різними візовими схемами, такими як українська сімейна схема, спонсорська схема “Будинки для України” та українська схема продовження. Якщо особа змінює тип візи, наприклад, на Skilled Worker, вона все ще матиме право керувати за допомогою українських водійських посвідчень.

Це правило поширюється на Англію, Шотландію та Уельс. Після закінчення 36 місяців українські водійські права потрібно буде обміняти на британські. Однак, обмін посвідчень можна здійснити і раніше. Якщо людина має намір залишатися в Британії на тривалий термін, то обмін водійських посвідчень має сенс.

Джерело autoconsulting.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти