Великі штрафи для українських водіїв: кому заборонять керувати автомобілем

Водії повинні усвідомлювати необхідність дотримання правил дорожнього руху, оскільки порушення може мати серйозні наслідки. Порушники, зокрема ті, яких позбавлено водійського посвідчення, час від часу продовжують сідати за кермо.

Україна вирішила посилити покарання саме для таких осіб. Згідно зі статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за таке порушення передбачений штраф у розмірі 20 400 гривень. Однак, якщо порушник вперше потрапляє у поле зору патрульної служби після позбавлення прав, повторне порушення приведе до значно жорсткішого покарання.

У такому випадку штраф становитиме 40 800 гривень, а суд може позбавити водія права керувати автомобілем на строк від 5 до 7 років. Експерти нагадують, що водій має лише 10 днів на оскарження такого покарання, і своєчасне оскарження призупинить дію постанови до остаточного рішення суду.

Важливо відзначити, що інспектор не має права виносити постанову за повторне порушення на підставі зазначеної статті 126. Проте, якщо водій не оскаржить першу постанову у встановлений термін, йому загрожує штраф у сумі понад 40 тисяч гривень та позбавлення права керування на 5-7 років.

Раніше штраф за керування автомобілем після позбавлення водіння в Україні становив лише 510 гривень, що не давало належного ефекту на порушників. Тому було вирішено збільшити жорсткість покарання.

Джерело u-news.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти