Штраф у 40 тис. грн та позбавлення прав, за що так суворо карають?

На українських водіїв-порушників очікують значно суворіші покарання, які передбачають не лише штрафи в розмірі 40 000 гривень, але й можливе позбавлення водійських прав на період від 5 до 7 років. Фахівці з порталу “Дорожній адвокат” розкрили деталі стосовно жорсткого покарання водіїв в Україні.

Особлива увага приділяється водіям, які, незважаючи на позбавлення права керування вироком суду, все одно сідають за кермо автотранспортного засобу. Проте для таких осіб настають серйозні юридичні наслідки.

Зміни, які були внесені законом 1231-ІХ, суттєво збільшили відповідальність за такі порушення. На сьогоднішній день, згідно з частиною 4 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за це порушення передбачено штраф у розмірі 20 400 гривень. Крім того, до статті 126 була додана нова частина, згідно з якою за повторне порушення передбачено накладення штрафу в подвійному розмірі – 40 800 гривень.

Одночасно суд має обов’язок позбавити водія права керування на строк від 5 до 7 років (згідно з частиною 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Раніше водіїв без прав, які керували транспортними засобами, штрафували на суму 510 гривень. Після сплати такого невеликого штрафу порушник міг продовжувати керувати автомобілем. Зрозуміло, що таке непомітне покарання не лякало українців.

Для оскарження постанови суду, громадянин має 10 днів. Якщо оскарження подане своєчасно, воно зупиняє дію постанови до остаточного розгляду справи в суді. У такому випадку, інспектор не може виписати постанову за повторне порушення на підставі частини 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Однак, якщо перша постанова не оскаржена в суді, у разі повторного порушення водія можуть притягнути до відповідальності зі збільшеним штрафом та позбавленням права керування на період від 5 до 7 років.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти