В Україні запроваджено особливий режим в’їзду та виїзду на блокпостах

Протягом минулого тижня для впровадження комендантської години та забезпечення громадської безпеки в 34 населених пунктах держави було щодобово залучено приблизно 1200 військовослужбовців Національної гвардії, 75 патрульних автомобілів та 45 кінологів із службовими собаками.

Про ці та інші заходи, що забезпечуються Національною гвардією України, коментував заступник директора Департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України, полковник Микола Уршалович, у своєму інтерв’ю для АрміяInform.

“Приблизно шість тисяч військовослужбовців, розташованих на 126 блокпостах, забезпечують особливий режим в’їзду та виїзду до населених пунктів, здійснюють перевірку документів, огляд речей та транспортних засобів, а також охороняють 107 об’єктів регіонального та місцевого значення”, – розповів представник Головного управління Національної гвардії України.

Він також повідомив, що 1200 гвардійців брали участь у 28 контрдиверсійних заходах, які проводилися у 35 населених пунктах, і затримали 31 особу за адміністративні правопорушення та одну особу підозрювану у скоєнні злочину проти основ національної безпеки.

“Загалом, протягом тижня, під час виконання завдань забезпечення правового режиму воєнного стану, було затримано 2104 особи за скоєння правопорушень, з яких 93 особи були затримані за кримінальні діяння. Крім того, було вилучено п’ять одиниць холодної зброї, три гранати та 0,4 кг наркотичних речовин”, – додав полковник Микола Уршалович.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти