В Європі у росіян почали конфісковувати автомобілі

У Німеччині стало поширеним конфіскування автомобілів у росіян, які подорожують до Європи на власних транспортних засобах. Це призводить до того, що вони можуть залишитися без своїх автомобілів. В мережі з’явилися кілька скарг від автомобілістів на дії митниці в Німеччині, де застосовуються санкційні норми і проводиться конфіскація машин. Крім того, мандрівникам загрожує кримінальне переслідування, але конкретна стаття, за якою їх звинувачують, не повідомляється. Інформацію про це опублікувало видання “Фонтанка.ру”.

Один з таких випадків стався з мешканцем Санкт-Петербурга, Сергієм, якого правоохоронці зупинили на німецькому автобані, коли він разом з дружиною та дітьми їхав на відпочинок. Співробітники митниці повідомили йому, що з 2014 року в Німеччині діють санкції та ембарго на ввезення товарів з РФ. В результаті, йому було повідомлено про конфіскацію автомобіля, а проти нього має бути порушена кримінальна справа.

Унаслідок цього мандрівникові довелося вивантажити всі свої особисті речі на заправці, де його разом з родиною залишили. Автомобіль був відвезений на штрафну стоянку за допомогою евакуатора.

Також повідомляється, що навіть наявність ВНЖ в одній з європейських країн не захищає від конфіскації. Наприклад, петербурженка Марія, яка має посвідку на проживання в Іспанії, також втратила свій автомобіль на території Німеччини.

Навіть біля свого власного будинку можна залишитися без автомобіля. Ігор, який отримав ВНЖ Німеччини та зареєстрував свою машину в місцевій митниці, став жертвою такої ситуації. Він повідомив, що співробітники митниці під’їхали до його припаркованого біля будинку автомобіля в Гамбурзі. Після того, як вони ретельно перевірили всі документи, автомобіль був конфіскований.

За попередніми даними, німецька митниця посилається на регламент Європейської ради від 2014 року, який забороняє ввезення в Європу товарів, які “приносять Росії значний дохід”. Однак ця норма досі не застосовувалась, зокрема, до предметів приватної власності.

Конфіскації підлягають як преміальні автомобілі, такі як Audi і BMW, так і бюджетні моделі. Проте власникам автомобілів досі не пред’явлено кримінальну справу, і вони не знають, за якою саме статтею їх звинувачують за місцевим законодавством.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти