Новий китайський електрокар загубив батарею під час руху

Geely Cao Cao 60, електрокар, має унікальну особливість – швидкознімну батарею, яку можна замінити на спеціальних станціях. Однак, саме кріплення батареї до шасі виявилося слабким, що призвело до нестандартної ДТП в китайському місті Ченду.

Відео, опубліковане блогером ray4tesla на Twitter, показує, як на ходу випала акумуляторна батарея Geely Cao Cao 60, що опинилася на дорозі. Природно, після цього автомобіль не міг продовжувати рух.

Причиною цього інциденту, ймовірно, є недостатньо міцне кріплення батареї, обумовлене особливою конструкцією електрокара. У Geely Cao Cao 60 використовується швидкознімна батарея, яку можна замінити на спеціальних станціях всього за 5 хвилин.

Такий підхід дозволяє уникнути необхідності заряджання автомобіля, оскільки замість розрядженої батареї встановлюється свіжа. Крім того, це дозволяє продавати автомобілі за більш низькою ціною без батареї та надавати її в лізинг.

Бренд Geely Cao Cao був запущений в Китаї всього три місяці тому і спеціалізується на випуску доступних електрокарів.

Електричний купе-кросовер Geely Cao Cao 60, доступний за ціною від 17 400 доларів, оснащений 163-сильним мотором і має запас ходу 415 кілометрів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти