Чи можна штрафувати за відсутність аптечки в автомобілі?

Якщо в Україні водій не має аптечки, вогнегасника або знака аварійної зупинки у своєму автомобілі, це вважається порушенням правил дорожнього руху, і поліція може накласти штраф у розмірі 340 грн.

Відсутність аптечки вважається порушенням згідно з частиною 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що означає, що водія можуть звинуватити у керуванні транспортним засобом з технічною несправністю.

Однак, відсутність вогнегасника та аптечки у приватному автомобілі, який не використовується для пасажирських перевезень, має попереджувальний характер, і нормативні документи не передбачають окремої відповідальності за керування власним авто без аптечки, згідно зі статтею 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Проте, відсутність аптечки у транспортному засобі, що використовується для пасажирських перевезень, наприклад, таксі або маршрутка, може призвести до накладання штрафу у розмірі 680 грн.

Якщо порушення повторюється протягом року, це може призвести до позбавлення посвідчення водія на період від трьох до шести місяців або навіть адміністративного арешту на період від п’яти до десяти днів.

Джерело centr-avto.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти