Mazda відмовиться від кросовера CX-9 у 2023 році

Американська філія компанії Mazda офіційно оголосила про свій намір припинити виробництво великого кросовера CX-9 для США. Таким чином, 2023 рік буде останнім модельним роком для цієї моделі. Очікується, що бренд буде поступово зменшувати продажі цього автомобіля і в інших регіонах.

Рішення відмовитися від моделі CX-9, яка також продавалася в Росії, пов’язане зі з’явленням нового флагманського великого позашляховика CX-90 у компанії Mazda. Він базується на оригінальній платформі з поздовжнім розташуванням двигунів і з фокусом на задній привід, аналогічно до моделі CX-9, і має 3-рядне салонне розташування.

У Австралії, де також було продається кросовер Mazda CX-9, про швидке зняття його з продажу повідомляли ще навесні. Згідно з виданням Drive, CX-90, що замінює його, буде майже в 1,5 рази дорожчим через свою новизну та преміальний статус автомобіля і позиціонуватиметься в ціновому сегменті, де конкурують бренди BMW і Mercedes-Benz.

В даний момент ціни на кросовер Mazda CX-9 в США стартують від 38 750 доларів. Модель пропонується з 2,5-літровим турбодвигуном, 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом, а 7-місний салон з 3 рядами сидінь входить у стандартне оснащення.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти