Кому з українських водіїв доведеться заплатити величезний штраф

Українські водії отримали інформацію про нові санкції та грошові штрафи.

Для постійних порушників дорожнього руху, які не дотримуються правил і навіть після вилучення посвідчення продовжують керувати автомобілем, розроблені нові штрафи та покарання. Про це повідомляє інформаційний портал “Стіна”.

Згідно з отриманою інформацією, українська влада планує посилити штрафи та покарання для водіїв, які втратили свої водійські посвідчення через рішення суду, але продовжують керувати автомобілем.

За такі правопорушення передбачено грошовий штраф у розмірі 20 400 гривень згідно зі статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Повторне порушення приведе до ще більш суворого покарання.

Розмір штрафу за повторне порушення становитиме 40 800 гривень, а суд матиме право позбавити водія права керувати автомобілем на період від 5 до 7 років.

Експерти зауважують, що водії мають можливість оскаржити таке покарання протягом 10 днів. Своєчасне оскарження призводить до призупинення виконання рішення до остаточного вирішення суду.

У випадку, якщо водій не оскаржує рішення суду, йому загрожує штраф у сумі понад 40 000 гривень та позбавлення права керувати автомобілем на період від 5 до 7 років.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти