Система «Рубіж» почне ловити «евробляхи»

Кабінет Міністрів розширив повноваження поліції своєю постановою у вигляді експерименту.

Тепер поліцейські отримали можливість відстежувати терміни перебування в Україні авто на Єврономерах і застосовувати санкції до порушників.

Тепер поліція має доступ до митної бази «Інстепктор-2006», в якій фіксуються всі авто, які перетинають кордон. Там же видно в якому саме режимі в’їхав автомобіль: транзит або тимчасове ввезення на 1 рік. Якщо ж авто знаходиться в Україні в режимі тимчасового ввезення, то протягом 90 днів його необхідно зареєструвати в сервісному центрі МВС України в установленому порядку.

Як правило, «евробляхери» цього не робили, оскільки поліція не мала інформації знаходиться цей автомобіль в Україні перший день або вже рік. Більш того, навіть задавати такі питання поліцейським було не положено. Але все змінилося, з появою нової постанови Кабміну.

Тепер патрульний екіпаж не тільки бачить термін перебування авто в Україні, а й має право виписати штраф в 255 грн при виявленні факти порушення. А повторне таке порушення може потягнути на позбавлення права керування на строк 3-6 місяців і навіть на конфіскацію авто.

За наявною інформацією, поліція вже почала користуватися новими повноваженнями і частіше зупиняти авто на Єврономерах. На перший раз вони відбулися штрафами, але ніхто вже не хоче другого разу.

Одна з груп, які об’єднують власників авто на Єврономерах вже закликала готується до масштабного страйку. Її дати ще не анонсовані, але підготовка до неї вже почалася.

А в поліції тим часом заводять інформацію про порушників термінів перебування в Україні в систему «Рубіж». За допомогою такої системи патрульний поліцейський буде зупиняти вже саме порушників, а не тих, іноземців, хто перебувають в Україні в рамках чинного законодавства.

Джерело: autoconsulting.com.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти