В Україні хочуть змінити ринок вживаних авто: що цього разу задумали у Раді

Законопроєкт, який був зареєстрований у Верховній Раді, спрямований на полегшення процедури обліку вживаних автомобілів, які були викуплені автосалонами. Це сприятиме виходу ринку вживаних автомобілів з тіні.

Згідно з законопроєктом № 9083, який був запропонований групою народних депутатів, заплановані зміни до Закону “Про дорожній рух” та Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Ці зміни стосуються уточнення процедури державної реєстрації вживаних транспортних засобів, які купуються суб’єктами господарювання з метою їх подальшого перепродажу. Законодавці пропонують не обліковувати ці автомобілі в Сервісних центрах МВС та військкоматах.

За поточного законодавства автосалони та компанії, що торгують вживаними авто, повинні обліковувати ці автомобілі як основний засіб для власного використання, реєструвати їх в СЦ МВС та отримувати довідку з ТЦК та СП щодо включення транспортного засобу до військового обліку.

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до Мінфіну та профільного Комітету Верховної Ради з проханням підтримати прийняття законопроєкту № 9083 щодо дерегуляції процедури реєстрації вживаних авто торговельними організаціями.

Представники бізнесу вважають, що впровадження цих норм допоможе детінізувати ринок, а також збільшить дохід бюджету за рахунок додаткових надходжень, які можуть скласти мільйони гривень з кожного продажу вживаного автомобіля.

Джерело Укравтопром
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти