В українців можуть забирати автомобілі для потреб армії: як і в кого

Ситуація, яка складається в Україні впливає на мешканців країни. Останнім часом стурбованість викликає новина про можливість вилучення особистого транспорту владою, що стало можливим згідно зі законом “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, який недавно набрав чинності. У випадку вилучення майна, власникові надають акт, а після закінчення війни він має право на компенсацію вартості майна з бюджету.

Адвокат Віталій Жадобін пояснив, що при відчуженні майна на потреби армії, громадянам надають акт, який містить наступну інформацію:

– Інформація про власника майна;

– Опис майна;

– Вартість майна.

Акт повинен бути підписаний власником майна, а також містити печатку та підпис представника військового командування, що прийняв таке рішення. Важливо зазначити, що згідно з законодавством, громадянам гарантується компенсація вартості майна.

Компенсація може мати два види:

Попередня: в цьому випадку акт містить вартість отриманих коштів. Громадянам компенсують 100% вартості майна. Це стосується ситуацій, коли армії потрібне авто, яке вже належить громадянину, і його неможливо швидко придбати та постачити військовим. Це також може стосуватися інших видів майна, а не тільки автомобілів.

Оплата після закінчення війни: в цьому випадку громадянин може написати заяву до органів влади після закінчення військового стану та отримати компенсацію за відчужене майно протягом п’яти років.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти