Стало відомо, яка ціна за практичний іспит на права у країнах ЄС

Головний сервісний центр МВС закликає громадян обов’язково з’являтися на іспити в Україні, якщо вони отримали талони. Відповідно до заклику, кандидати на отримання посвідчення водія мають бути більш відповідальними стосовно практичних іспитів з керування транспортними засобами та з’являтися у встановлені дні для їх складання.

Начальник Головного сервісного центру МВС, Микола Рудик, повідомив, що часто талони на іспити оформляються недбало. Тисячі кандидатів не з’являються на іспити, хоча відповідні талони оформлюються десятками тисяч. Щодня сотні людей пропускають іспити, що є неприйнятним.

Він привів приклад країн Європейського Союзу, де неявка на запланований практичний іспит без поважної причини має наслідки. У більшості країн ЄС оплачені кошти за іспит не повертаються, якщо кандидат не з’явився. У таких випадках неявку на іспит треба повідомити не пізніше, ніж за 24 години до запланованого часу.

За інформацією Головного сервісного центру МВС, в Італії реєстрація на практичний іспит коштує 100 євро, а окремо сам іспит – 110 євро.

У країнах ЄС вартість практичного іспиту на отримання посвідчення водія встановлена наступним чином:

Нідерланди – 122,5 євро

Німеччина – 117 євро

Італія – 110 євро

Іспанія – 94 євро

Великобританія – 71,1 євро

Бельгія – 43 євро

Литва – 41,3 євро

Естонія – 40 євро

Латвія – 38,5 євро

Польща – 30 євро

Чехія – 17 євро

У більшості країн ЄС кількість спроб складання практичного іспиту необмежена, але його можна складати лише протягом терміну дії свідоцтва про навчання.

В Україні, згідно з даними Головного сервісного центру, вартість як теоретичного, так і практичного іспиту становить 13 гривень.

Джерело hsc.gov.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти