Запропоновано радикальний спосіб боротьби з “євробляхами”

Водіїв машин на єврономерах чекає новий сюрприз

Більшість українських автомобілів на європейських номерах знаходяться на території країни незаконно.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, з посиланням на Оглядач.

Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко заявив, що поліція має повне право відправляти авто на європейськи номерах на штрафмайданчик.

Це все незаконно, просто у нас поліція сьогодні не виконує закон і не зупиняє такі авто. Є правила дорожнього руху. Там написано, що автомобіль з іноземною реєстрацією, крім тих іноземців, які заїжджають і підтверджують документами, що вони заїжджають на лікування або відпочинок, зобов’язані зареєструватися в сервісних центрах МВС у визначений термін – 60 днів. Якщо вони не зареєструвалися, то автомобіль вважається незареєстрованим”, – пояснив Назаренко.

Також він сказав, що поліція зобов’язана зупиняти такі автомобілі і відправляти їх на штраф майданчик, проте співробітники поліції кажуть, що вони не мають права цього робити.

У поліції кажуть – ми не бачимо, скільки цей автомобіль пробув в Україні, і в цьому вони праві. За законом він має право п’ять днів їздити як транзитник. Вони будуть бачити – є система “Рубіж”, туди вносять всі автомобілі, які порушили строки перебування. Система “Рубіж” автоматично зчитує номери і повідомляє поліцейським, що це за автомобіль – бери його і штрафуй”, – додав Назаренко.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти